Antero Alku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alku vaaliväittelyssä Helsingissä vuonna 2011

Antero Alku (s. 1955 Helsinki) on suomalainen diplomi-insinööri. Alku on kirjoittanut raideliikennettä käsittelevän kirjan: Raitiovaunu tulee taas. Lisäksi hän on ollut mukana kirjoittamassa teoksia Unelma Löylymäestä – Saimaan rautatien historia ja Herää Helsinki!. Vuoden 2007 keväällä Alku julkaisi kirjan Mennäänkö metrolla? Suomen tietokirjailijat ry:n apurahalla.

Joukkoliikenteen puolestapuhujana Alku tuli tunnetuksi kansalaisliike Pikaraitiotien asiantuntijana 1989.lähde?

Alku on Suomen Lähijunat Oy:n perustaja yhdessä Pekka Mötön kanssa.[1]

Politiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toimittuaan ensin lyhyen aikaa Vihreissä Alku vaihtoi puoluettaan Suomen Keskustaan Vihreiden ja Keskustan pääkaupunkiseudun liikennepolitiikkaa koskevien erojen takia. Vuoden 2004 kunnallisvaaleissa Alku oli ensimmäistä kertaa ehdolla kaupunginvaltuustoon Keskustan listoilta, mutta jäi valitsematta. Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnassa Alku toimii varajäsenenä.

Alku on politiikassaan arvostellut Helsingin kolmen vahvan puolueen (Vihreät, Kokoomus, SDP) politiikkaa ja sen tuottamia ongelmia kaupungin päätöksenteolle.

Politiikassa ja kansalaisjärjestötoiminnassa Alku on toiminut autottoman Helsingin edistämiseksi. Hän oli Länsimetro-hankkeen vastustaja ja pikaraitiotien puolustaja. Lisäksi Alku on toiminut keskustatunnelin rakentamista vastaan sekä Kruunuvuorenrannan ja Helsingin keskustan yhdistävän sillan rakentamisen puolesta.

Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Alku oli Keskustan ehdokkaana, muttei tullut valituksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]